huszonhetedikhuszonnyolcadikhuszonharmadikhuszonnegyedikhuszonötödikhuszonhatodikhuszonegyedikhuszonkettediktizenhetediktizennyolcadik

Duna-party 2017

2017.05.20.
FacebookTwitterGoogle BookmarksiWIW
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza
Duna-party 2017
Egyesületünk 2017. május 20-án tartotta Duna-party programját Ásványrárónál, a tanyahajónál, a Bagaméri Duna-ág partján.

A Szigetközi Természetvédelmi Egyesület tagjai és hozzátartozóik minden tavasszal részt vesznek Szigetköz valamely tavaszi rendezvényén. Voltunk már Mecséren a Ladikos fesztiválon, Dunaszegen a Szigetközi Gulyahajtáson. Idén május 20-án, közel ötven fővel Ásványrárón a Bagaméri-ág mellett, a tanyahajónál jöttünk össze. Az ebéd is helyben készült.

A Vízügy Szigetközi Szakaszmérnökség vezetőinek - Tatai Róbertnek, Kertész Józsefnek - és munkatársaiknak köszönhetően csónakos utazáson tekintettük meg a Bagaméri-ágon elvégzett szabályozási munkálatok erdményét, különösképpen az új hallépcsőt. Az eddig gyakran kiszáradó ágrendeszer ma már a 2015-ben elkészült beruházás jótékony hatását élvezi, és egész évben közel azonos vízszinttel biztosít életteret a vízi élőlényeknek és az ide látogató csónakosoknak. 

A jövő évben - terveink szerint - a kunszigeti Petrezsirom fesztiválon fogunk összejönni.

További fénykép felvételek megtekinthetőek a Galériában.  LINK