huszonhetedikhuszonnyolcadikhuszonharmadikhuszonnegyedikhuszonötödikhuszonhatodikhuszonegyedikhuszonkettediktizenhetediktizennyolcadik

SZITE séta - Dunakiliti

2023.09.06.
FacebookTwitterGoogle BookmarksiWIW
Keresés Vissza
SZITE séta - Dunakiliti

SZITE séta - Dunakiliti duzzasztómű

2023. szeptember 16. szombat 10:00 óra

találkozó:
Dunakiliti duzzasztómű porta





Ismerd és védd meg Szigetközt!

SZITE séta a Szigetközben

Egyesületünk a Szigetköz aktív megismerésére irányuló programot indított: sétát, gyalogtúrát, kirándulásokat szervezünk különböző helyszínekre. Az útvonal megtervezését és a túravezetést Láng Mercédesz tagtársunknak köszönhetjük, aki a Szigetköz kiváló ismerője és szakembere.
Január-február-március- és májusban az első négy séta sikeres volt, és jól éreztük magunkat. Láng Mercitől
ráadásul nagyon értékes és hasznos információkhoz jutottunk, sok szépet láttunk.


Az ötödik séta:

Dunakiliti duzzasztómű

találkozó: Dunakiliti duzzasztómű porta
időpont: 2023. szeptember 16. szombat délelőtt 10:00 óra.

A Vízügytől szakmai vezetést kapunk. A duzzasztóműnél lehetőségünk lesz belülről is megnézni az alagúttól a turbináig mindent. A Vízügy egy csónakázásra is elviszi a csapatot, így a duzzasztás eredményét a vízfelszínről is megtekinthetjük. A szárazföldön pedig elsétálunk a fenékküszöbhöz.
Ezt követően lehetőség van a Vadvíz kempingben ebédelni: kemencés sült csülök. Előrendelés szükséges.

A mellékelt leírásban további részletek és érdekességek is olvashatók.

Családtagokat, barátokat, kollégákat is bátran lehet hozni, létszámkorlát nincs, jöjjenek minél többen!
Előzetes jelentkezés azonban mindenképpen szükséges. Részvételi szándékát és ebédelési igényét kérjük szíveskedjen visszajelezni legkésőbb szeptember 12-én keddig.
 
Jelentkezését vagy érdeklődését a +36 20 494 2644 telefonszámon várjuk.

duzzasztómű




Részletesen

Az ötödik SZITE séta úticélja a Dunakiliti dunai műtárgyak.

A szigetközi hullámtér vízpótlásának kulcsa ez a duzzasztómű és a főágban található fenékküszöb. Valószínűleg már sokan átsétáltatok a műtárgyon, most viszont lehetőség lesz belülről is megnézni az alagúttól a turbináig mindent. Az ÉDUVIZIG szakvezetést biztosít, így igény esetén az üzemeltetési kérdésektől az üzembe helyezés eredményein túl a még szükséges beruházásokról, azok okairól is tájékoztatást kaphatunk.





Az ÉDUVIZIG egy csónakázásra is meginvitálta a csapatot, a duzzasztás eredményét a vízfelszínről is megtekinthetjük. Két csónakban összesen 12 fő fér el, így nagyobb létszám esetén a csoport ketté, jó esetben háromfelé válik szét. Amíg az egyik csoport csónakázik, közben a másik a szárazföldön megtekinti a duzzasztót. Ha még többen leszünk, akkor a harmadik csapattal pedig elsétálok a fenékküszöbhöz. Ha viszont kevesebben, akkor ezt a sétát már közösen tesszük meg. (Azért, hogy "séta" is legyen!) 







Ezt követően lehetőség van a Vadvíz kempingben ebédelni. Itt a legismertebb specialitás a kemencés sült – ha jól tudom, csülök. Az ételt a pácolás és egyebek miatt már előre meg kell rendelni, adagonként 4500 Ft. Aki szeretne ebédelni, az kérem kedd estig jelezze, hogy tudjunk létszámot mondani.





  
  
  







#61ad02








Nincs engedélyezve a hozzászólás!