huszonhetedikhuszonnyolcadikhuszonharmadikhuszonnegyedikhuszonötödikhuszonhatodikhuszonegyedikhuszonkettediktizenhetediktizennyolcadik

Szigetköz madárvilága

2022.12.27.
FacebookTwitterGoogle BookmarksiWIW
Küldés e-mailben Keresés Vissza
Szigetköz madárvilága

Interaktív térképünk segítségével fedezze fel a szigetközi térség madárvilágát, az itt élő madárfajokat és fotózási helyszíneket.








Szigetköz madárvilága

A Szigetközi Természetvédelmi Egyesület elindítja madármegfigyeléssel és madártani élőhelyek bemutatásával foglalkozó programját. A projekt keretében az egyesület tagsága szakmai szempontok szerint előre kijelölt helyeken folyamatos madármegfigyelést végez, majd a megfigyelés során gyűjtött tapasztalatokat a honlaphoz kapcsolódó interaktív térképen összesíti és folyamatosan frissíti.

A projekt legfőbb célja, hogy a térségben élők jobban megismerjék és megbecsüljék a környezetünkben meglévő rendkívül változatos és sokszínű természeti értékeket, és kiemelt figyelmet szenteljenek a térség madárvilágának megóvására.


A madarak megfigyelését évtizedes tapasztalattal rendelkező egyesületi tagok vezetik, és 10-15 előre kijelölt szigetközi és mosonmagyaróvári helyszínen végzi majd a tagság. A tapasztalatokat a szakmai vezetők segítségével összegzik. Az eredmények összegzését követően, erre a célra fejlesztett weboldalon tekinthetik meg az érdeklődők. 

Szigetköz madárvilága

A térképen feltüntetett megfigyelési pontokra kattintva kiválasztható a megfigyelésre alkalmas helyszín, és a fellelhető fajok fényképe, részletes leírása.
 
 A weboldalt itt tekintheti meg:
















Nincs engedélyezve a hozzászólás!